Lönnrot-yhteisö

Suomalainen ystävyyteen ja rakkaudellisuuteen suuntautunut yhteisö.

Säännöt

Alueella voimassa olevia yleisiä järjestyssääntöjä tulee noudattaa.

Asioista päätetään keskustelupiireissä sosiokraattisesti. Ehdotuksia ei hylätä vaan ne jätetään esittäjälle jatkokehitettäväksi. Pyritään saamaan päätökselle konsensus mutta pieni vastustus ei estä yhteisön hyväksyntää. Päätösvalta on viimekädessä Joni Töyrylällä.

Yhteisöalueella ehdoton päihteettömyys ellei erikseen yhteisökokous toisin päätä. Omissa tiloissaan voi pienimuotoisesti käyttää päihteitä mikäli siitä ei koidu harmia muille yhteisön jäsenille. Yhteisissä tiloissa päihteet on kielletty.

Tupakointi on sallittu ulkona tupakointialueilla.

Lemmikkieläimiä voi pitää muutamissa etukäteen määritetyissä asunnoissa, muutoin asunnot pidetään allergian takia lemmikittöminä. Yhteisissä tiloissa ei pidetä lemmikkejä. Ulkona lemmikit mielellään pidetään niille varatulla alueella.

Henkinen ja fyysinen väkivalta on kielletty.

Hiljaisuus alkaa klo 22. Äänekäs puhe, musisointi tai muu äänekäs toiminta on kielletty. Ulkona hoitolaitoksen läheisyydessä hiljaisuus alkaa klo 20.

Jokaisen omaa rauhaa ja tilaa kunnoitetaan.

Yhteisesti sovitut työt tai tehtävät on hoidettava.

Yhteisöllinen elämäntapa

Rakennamme yhdessä viihtyisää, kotimaista elinaluetta jossa voimme parhaassa tapauksessa työllistyä, harrastaa ja elää täysipainoisesti.

Kunnioitamme jokaisen ajatuksia ja tapaa elää henkisyyttä. Olisi toki hyvä jos oma ajatus ei ole pahasti ristiriidassa yhteisön ystävyyteen perustuvan ideologian kanssa. Käännyttäminen uskontoon tai ideologiaan on kielletty, mutta erikseen sovitut keskustelutilaisuudet, mistä tahansa aiheesta, ovat toivottuja.

Sovimme yhdessä tehtävistä töistä yhteisökokouksissa.

Kaikki yhteisesti järjestettävät tilaisuudet, työpajat ja tapahtumat (meditaatio, jooga, luontoretket, kuntoilu, musisointi jne.) ovat vapaaehtoisia. Jokainen voi järjestää oman yhteisen tapahtuman tiedottamalla siitä ilmoitustaululla. Jokainen voi ilmoitustaululla ilmoittautua haluamaansa tapahtumaan.

Yhteiset tilat pyritään pitämään siisteinä niin että tiloja on mukava käyttää.

Ongelmatilanteissa kokoonnutaan yhteen, kuunnellaan ja keskustellaan. Pyritään sopuisaan elämäntapaan.